Smulfun

Taarten cupcakes en bruidstaarten!

Vriendinnendag met Glitter en Glamour!

Momenteel is het druk, bestel tijdig Bestellen
Door Yolan Pajak, 06/10/2011 - 10:15
vriendinnendag_high_tea

Binnenkort word ik 40 jaar en dat vind ik toch een mijlpaal. Om dit op een bijzondere manier te vieren wil ik een vriendinnendag organiseren met een beetje glitter en glamour. Wat mag er zeker niet ontbreken: verjaardagstaart, champagne, een limousine, en een leuk middag- en avondprogramma in een gezellige sfeer......

Om een originele verjaardagstaart te hebben, heb ik Smulfun gevraagd om het middagprogramma te verzorgen inclusief high tea lunch met lekkere broodjes en sandwiches. Dit met een workshop op maat waarbij mijn vriendinnen en ik zelf de verjaardagstaart gaan maken. Ik wil een stapeltaart waarbij ieder van ons een eigen onderdeel heeft, met ook ruimte voor individuele creativiteit. Het eindresultaat vormt dan een geheel.
Maar omdat ik wel creatief ben, maar nog nooit een taart zelf heb gemaakt, stelde Smulfun voor om eerst zelf een workshop basistaart te volgen en te kijken of het mij bevalt.

En of het mij bevallen is. De workshop was zeer leuk. Het begon al met een gastvrije ontvangst; koffie met natuurlijk een stuk taart. Ook lagen alle benodigdheden al klaar zodat je tijdens het koffiedrinken het allemaal eens kon bekijken; taartzaag, spatels, diverse typen rollers, allerlei modelleergereedschapjes, verschillende vullingen, vele kleuren fondant,…
In onze fleurig gekleurde schorten mochten we dan zelf aan de slag om de taart open te snijden en te vullen. We werden hierbij goed begeleid door Angelique die alles stap-voor-stap eerst voordeed. Zo lukte het me om de taart in één keer goed te bedekken met de fondant, zonder rimpeltjes en plooitjes. Daarna kwam de decoratie waarbij we gebruik konden maken van allerlei cutters, uitstekers, mallen, pistool, … Angelique gaf handige tips, demonstreerde veel, maar liet ook ruimte voor eigen creativiteit.

Het eindresultaat was dan ook geheel naar wens. (De foto’s ervan kun je op de site terugvinden.) Toen ik thuiskwam oogstte ik ook veel bewondering. Zelfs mijn schoonmoeder kon nauwelijks geloven dat ik de taart zelf had gemaakt. We hebben dan ook samen genoten van het opeten. Want de taart was niet alleen mooi om te zien, maar ook zeer smakelijk.

Ik zou zeker nog een keer een workshop willen volgen bij Smulfun. Op de site heb ik een tas-taart gezien, die ik graag een keer wil maken onder begeleiding van Angelique. En heb ik een taart nodig voor een speciale gelegenheid, dan bestel ik deze natuurlijk bij Smulfun. Maar eerst komt de workshop ter gelegenheid van mijn 40e verjaardag met mijn vriendinnen. Ik kijk er naar uit.

Yolan Pajak

Category: 

Reactie indienen

Beoordelingen

5
Monique Roder S...
Onderwerp: Mode-taart
Mijn dochter was erg blij met de prachtige taart met goud, zwart en wit. Bedankt!
5
Manuele Snoeren
Onderwerp: Koperen bruiloft
Prachtige taart met een super lekkere Toblerone smaak. Wij hebben met ze allen hiervan gesmuld. Toppie Angelique
5
Xandra Broeders
De complimenten voor de taart, alles klopte, de smaak was echt heel goed en hij zag er fantastisch uit! Succes met Smulfun en zeker tot de...
5
Claudia Welten
Onderwerp: Taart
Bedankt voor de heerlijke taart. We hebben echt goede reacties gehad en iedereen vond het heerlijk! Ook de decoraties mooi gedetailleerd en helemaal...