Smulfun

Taarten cupcakes en bruidstaarten!

Voor elke gelegenheid een taart

Door Redactie, 21/05/2014 - 20:37
Angelique Blewanus bakt en decoreert de taarten voor Smulfun in eigen keuken

Een aantal jaren geleden was de Oosterhoutse Angelique Blewanus (41) op zoek naar een taart voor haar kraamfeest. Ze bezocht verschillende bakkers, maar schrok steeds weer van de prijs. „lk besloot uiteindelijk zelf een taart te maken", vertelt Blewanus.

'Ik maak taarten op maat, dat betekent dat er achter elke bestelling wel een verhaal zit'

Dit leverde haar veel positieve reacties én opdrachten van familie en vrienden op. „Mijn klantenbestand groeide steeds verder door. In 2010 heb ik uiteindelijk Smulfun opgericht."

Wat doet u precies met Smulfun?

Blewanus: „De focus ligt op de gedecoreerde taarten. Voor elke gelegenheid: van een verjaardag tot een communie en van een onthullingstaart op een kraamfeest tot een bruidstaart. Inmiddels is het assortiment wat breder geworden en maak ik ook andere gebakjes, zoals cupcakes. Een deel van de producten verkoop ik tevens via de webshop."

Taart op maat door Angelique Blewanus van Smulfun
Angelique Blewanus

Wat is er zo leuk aan dit beroep?

„lk maak taarten op maat, dat betekent dat er achter elke bestelling wel een bijzonder verhaal zit. Het is steeds weer een uitdaging om dat verhaal zo goed mogelijk te vertalen naar het eindproduct."

Hoe loopt het bedrijf?

„Het wordt steeds drukker, al is het voor mij voorlopig vooral een uit de hand gelopen hobby. Ik werk daarnaast nog drie dagen per week, in de textiel branche. Gelukkig is mijn werkgever erg flexibel en kan ik tijdens drukke periodes wat vaker vrij zijn."

Waar onderscheidt u zich mee?

Eerlijk gezegd let ik niet zo op mijn collega bakkers; ik zie ze alleen af-en-toe op beurzen. Wel denk ik dat ik me onderscheid door niet alleen maar taarten te creëren. Verder probeer ik constant op de hoogte te blijven van de laatste trends. Zo is suikerkant, een moeilijk en precies werk, momenteel erg populair. Alles wat ik doe heb ik overigens niet geleerd tijdens een cursus of opleiding. ik heb het mezelf aangeleerd door heel veel te oefenen."

Toekomstplannen?

„Nu doe ik alles nog vanuit huis. In de toekomst zou ik graag een soort Engels bakkerijtje willen openen. Een plek waar ik kan werken, maar de mensen ook een kopje koffie met taart kunnen nuttigen."

interview BN DeStem Smulfun
Category: 

Reactie indienen