Smulfun

Taarten cupcakes en bruidstaarten!

Taart maken als volleerde taartenbakkers

Door Redactie, 30/10/2013 - 21:58
Senna Nijhuis Rowena Suijlekom Willart
Senna Nijhuis Rowena Suijlekom Willart
Rowena en Senna

Bakkers in opleiding

Op woensdag 2 oktober was het zover. Rowena en Senna kwamen een mooie taart en bijbehorende cupcakes maken. Ze waren goed voorbereid en hadden al het 1 en ander opgezocht. Altijd handig als je weet hoe een kunstwerk eruit moet komen zien!

Angelique vertelt alle ins en outs van het vak. Wat komt er allemaal bij kijken om lekkere taarten te bakken, wat heb je hier allemaal voor nodig en natuurlijk wat de stappen zijn om uiteindelijk met mooie en lekkere creaties naar huis te gaan.

Wat er voorafging

Dames zijn afgelopen jaar al eerder in aanraking gekomen met Smulfun omdat hun ouders als verassing een leuke verjaardagstaart hadden besteld. Zo'n mooie taart wil je natuurlijk ook weleens zelf maken!

TIP! Volg ook een van de creatieve workshops en leer de kneepjes van het vak!

De meiden hadden zelf de stoute schoenen aangetrokken en zij samen naar Smulfun gegaan om te vragen of Angelique mee wil helpen voor een project voor school. De bedoeling is om bij een vakman een meesterwerk te maken - wat een eer! Erg stoer dat ze zomaar even langs kwamen. De moeder van Senna had nog gezegd dat ze niet langs moest gaan omdat Angelique het waarschijnlijk toch te druk heeft. Ik ga het toch proberen! Was de reactie van Rowena en Senna.

taart bakken en versieren
Druk bezig met de taartversiering

Het meesterwerk

Het meesterwerk moet helemaal zelf gemaakt worden. Ook moet er rekening gehouden worden met aspecten als milieuvriendelijkheid, hergebruik van materialen en energiezuinig. De dames hebben ervoor gekozen om voor hun opdracht een 3 laags stapeltaart te maken en mooi te versieren. Om het werkstuk helemaal af te maken hebben de meiden er een aantal lekkere cupcakes bij gebakken en in dezelfde stijl versierd. Omdat de tentoonstelling niet direct na het bakmiddagje was, en de cakejes dan niet zo vers zouden zijn, hebben de meiden een slimme oplossing verzonnen om eerst alle decoraties en versiering te maken omdat deze goed houdbaar zijn; en vervolgens één dag voor de tentoonstelling nog lekkere verse cakejes te bakken. Dit alles bij elkaar leverde een heerlijk een mooi meesterwerk op!

Tentoonstelling

Trotse taartenbakkers met hun werk tentoongesteld
Trotse taartenbakkers met hun werk tentoongesteld

Op 30 oktober is het dan zover. Het werkstuk wordt geshowd voor alle leerlingen, leraren, ouders en de begeleidende vakmensen. Erg spannend wie er allemaal komen kijken naar alle mooie meesterwerken die de leerlingen hebben gemaakt. Ik ben natuurlijk ook even gaan kijken hoe de jonge bakkertjes het er vanaf brengen. Vol trots stonden ze als volleerd taartenbakkers met een mooie opgemaakte tafel met de creaties en een leuke collage van het hele taarten-bak-proces. Ik kreeg nog een mooie bos bloemen cadeau als bedankje voor de inzet - helemaal mooi om te krijgen - had echt niet gehoeven!

Als volleerd taartenbakkers stonden ze voltrots met een mooie tafel met lekkers.

Alle bezoekers kregen een stemformulier waarop ze de 3 beste kandidaten op mochten geven. 's Avonds zou de kandidaat met de meeste punten nog een leuk cadeau winnen ook. Nu maar hopen op de goede afloop! Jullie hebben in ieder geval een mooi werkstuk neergezet en laten zien dat je op jonge leeftijd ook al iets heel moois kan maken!

taartdecoreren
Taartdecoraties in de maak
taart decoreren versieren
Decoraties plaatsenSenna en Rowena zijn 11 jaar en zitten op de Basisschool De Touwbaan in Oosterhout.

Category: 

Reacties

Door Monique (niet gecontroleerd) op
Mooi gedaan dames! Of jullie nu winnen of niet, dit is echt iets om trots op te zijn - Erg leuk!

Door Jolanda (niet gecontroleerd) op
Kei-mooie taart die jullie hebben gemaakt, daar kun je echt trots op zijn !!! Ook erg leuk dat Angelique van Smulfun Jullie alle ins en outs heeft willen vertellen/leren.

Reactie indienen

Beoordelingen

5
Xandra Broeders
De complimenten voor de taart, alles klopte, de smaak was echt heel goed en hij zag er fantastisch uit! Succes met Smulfun en zeker tot de...
5
Claudia Welten
Onderwerp: Taart
Bedankt voor de heerlijke taart. We hebben echt goede reacties gehad en iedereen vond het heerlijk! Ook de decoraties mooi gedetailleerd en helemaal...
5
Christel van de...
Ten behoeve van de communie van onze dochter bestelden wij bij Smulfun cupcakes. Lievelingskleur paars en we mochten eveneens een foto aanleveren....
5
Marsha Arts
Onderwerp: Communietaart
Geweldige taart om te zien en heerlijk om te eten! Zelfs mensen die eigenlijk geen taart lusten, hebben ervan gesmuld.